Aroma terapija

Aroma terapija je stari holistički pristup korišćenju prirodnih eteričnih ulja kako bi se poboljšalo fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje. Aroma terapija se može koristiti kroz masažu, inhalaciju ili difuziju u vazduh.

Prednosti:

  • Smanjenje stresa
  • Poboljšanje spavanja
  • Povećanje energije,
  • Poboljšanje raspoloženja
  • Oslobađanje od bolova

Aroma terapija takođe može pomoći u tretiranju mnogih zdravstvenih problema, uključujući glavobolje, nesanice, anksioznost, depresiju i zatvora.

Istorija:

Aroma terapija se koristi još od antičkog Egipta, gde su ulja korišćena u svrhu lečenja i relaksacije. Danas, aroma terapija se široko koristi u spa centrima, medicinskim centrima i kod kuće.

Ukoliko želite da iskusite blagodeti aroma terapije, postoji nekoliko načina na koje možete da je primenjujete:

  1. Difuzija u vazduh: Korišćenje difuzera u kući ili radnom prostoru omogućava da se eterična ulja rasprše u vazduh i da se mirisi šire po prostoru. Ovaj način aroma terapije može da ukloni neprijatne mirise i da osveži vazduh, kao i da pruži blagodeti po zdravlje.
  2. Inhalacija: Korišćenje inhalatora ili stavljanje nekoliko kapi eteričnog ulja na papir ili peškir može pomoći u uklanjanju neprijatnih mirisa i u pružanju blagodeti po zdravlje.
  3. Masaža: Korišćenje eteričnih ulja u kombinaciji sa masažom može pomoći u smanjenju napetosti i ublažavanju bolova. Aroma masaža takođe može pomoći u relaksaciji i poboljšanju raspoloženja.